donderdag 9 juli 2015

Gigolo a RotterdamHet bezoek aan Bagno La Sirena in Cecina Mare (Marina di Cecina) is dinsdag zo goed bevallen dat we vandaag nog maar een keer gaan. Tas met bad spullen achter in de auto en daar gaan we. Ondertussen weten we dat we de SR68 moeten vermijden omdat het wegdek bijna verdwenen is en via de SP55 kronkelen we dus door de heuvels richting kust.

Bij la Sirena worden we al herkend en met een brede lach ontvangen. De aardige eigenares is blij ons te zien. Knap om zo vrolijk te zijn, ik kan me niet voorstellen dat het eenvoudig is overduidelijk een flink aantal maanden zwanger te zijn en dan bij 36 graden in een strandetablissement te werken zonder airco.
De badman brengt ons direct naar een goed plekje: "volgens mij lagen jullie hier eergisteren ook zo ongeveer". Vandaag staat er duidelijk meer wind en de zee is behoorlijk onstuimig. Het vaste plekje van de badman ligt midden in de golven. De zee spoelt af en toe onder de eerste rij bedjes door, maar waar wij liggen hebben we daar geen last van. 

Hier zit normaal gesproken de Salvataggio, oftewel badmeester

Met de heerlijke lunch van twee dagen geleden nog in gedachten melden we ons om half twee op de veranda van het restaurant. We nemen beiden een heerlijk gevulde zuppetta met vongole, mosselen, garnalen en andere vis en schelpdieren. Paul neemt vervolgens een pasta en ik een fritto misto. Veel te veel voor mij, maar gelukkig helpt Paul bij het opeten. Als vaste gasten krijgen we een glaasje limoncello mee om lekker op ons strandbedje op te drinken.

Bij het afrekenen krijgt Paul twee glaasjes Limoncello mee die we op het strand opdrinken

's Avonds gaan we naar Peccioli voor een concert van Bobo Rondelli. Ook nog nooit eerder van gehoord. Het concert is gratis toegankelijk en we besluiten het er maar op te wagen, kunnen altijd aankijken wat het is en eventueel gewoon na een paar nummers afhaken. Het blijkt een soort combinatie rock muzikant, dichter, cabaretier. We amuseren ons kostelijk, ook al kunnen we lang niet alles verstaan. Hij zingt eerlijk gezegd best goed en schopt af en toe lekker tegen het gezag en de kerk.
Tegen het einde van het concert zingt hij een nummer met de titel 'Gigolo a Rotterdam', het verhaal gaat over een Italiaan die naar Rotterdam gaat en daar uit eten gaat in een restaurant, de rekening niet kan betalen en uiteindelijk zichzelf maar "verhuurt" als Gigolo. Het nummer is te vinden op YouTube.

Na het concert rijden we snel terug naar Montecchio, want het is al weer over twaalven. Lagen we de eerste week soms al iets na tienen op bed, de laatste week lijkt het wel steeds nachtwerk te worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten