donderdag 6 juli 2017

Museum Rotterdam goes Montecchio

Wel wandelen, niet wandelen...? Het wordt toch maar een rustig dagje bij het zwembad, dat hebben we gisteren niet voor niets laten schoonmaken door de robot. Bovendien stijgt de temperatuur dagelijks een beetje en gisteren was een activiteiten dag, ook al bestond die dan vooral uit op een strandbedje liggen, lezen en lunchen. It's a tough job, but somebody got to do it.
Wel zoeken we alvast een wandelroute voor zaterdag uit zodat we dan vroeg op pad kunnen en de meeste wandelkilometers afleggen wanneer de temperatuur nog niet het maximum bereikt heeft. Bovendien willen we er dit keer zeker van zijn dat we op tijd terug zijn voor de lunch :-)
Het is behoorlijk warm en we maken dankbaar gebruik van de water hammock die ik heb meegebracht uit Nederland. Leuke gadget van de Lidl, een hangmat voor in het zwembad. Paul poseert nog even met de opblaas bal van het museum. 


Gelukkig heeft Franca vandaag steeds haar sleutel in de zak dus hoeven we niet meer in te breken. Monika is ondertussen terug uit Hongarije en Samuele heeft Paul snel in het oog. Uit met de rust want er moet natuurlijk met de bal gespeeld worden. Monika waarschuwt nog dat Paul af en toe zijn rust nodig heeft maar voor Samuel is het heel eenvoudig: hij heeft toch de afgelopen dagen en de hele dag kunnen rusten? Nu is het speeltijd.

Na het eten komt Pasquale voor zijn ondertussen vaste praatje. Ze hebben vreselijke last van muggen want ze zijn gisteren vergeten de deur dicht te doen en hebben geen anti muggen spiralen meet. Wij wel, dus geven we hem er 1. Dat blijken er twee te zijn want je moet ze uit elkaar halen. Tsja, hebben we de onze dus verkeerd aangestoken, maar dat laat zich eenvoudig herstellen.

Het is nu 23:00 en het begint eindelijk een beetje af te koelen maar zal gauw nog zo'n 22-23 graden zijn. Met de koelere lucht en het vallen van de nacht zijn gelukkig ook de muggen verdwenen of zou het toch liggen aan de antimuggen spiraal die we aangestoken hebben. Ergens miauwt een kat als een dolle, geen idee welke, maar misschien is het de moeder van het schattige roodgele kitten dat we vanmiddag zagen lopen. We blijven nog maar even buiten zitten want binnen is het nog flink warm. In gedachten hoor ik Olivia Newton John "Summernights" zingen. A Domani.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten