zaterdag 1 juli 2017

Hoe onze reis relaxt begon en met vertraging en een pizza eindigt

Voor het eerst vliegen we van Rotterdam Airport naar Pisa in plaats van via Eindhoven of Amsterdam. Super relaxed. Geen enorme rijen bij de security check, in tegendeel we zijn er in 3 minuten doorheen en er hoeft de helft minder uit de koffer dan gebruikelijk. Ik mag zelfs mijn schoenen aanhouden.
We hebben dus nog ruim de tijd voor een biertje en een glas witte wijn in de panorama bar. Het panorama stelt weliswaar niet veel voor en heel erg gezllig is de grote ruimte achter de bar nou ook weer niet maar de leren fauteuils zitten prima.
Je merkt dat mensen meer ontspannenop vakantie gaan vanaf dit vliegveld. Voor ons ideaal. Jarenlang heeft  Paul aan de vorige, bevriende, directeur van het vliegveld gevraagd of er geen vluchten naar Pisa konden komen. Nu is er een andere directeur en gaat onze wens alsnog in vervulling. Ik hoop dat Transavia lang deze route in stand houdt.

Helaas komt het vliegtuig met vertraging aan in Rotterdam en daarna is ons "slot" vergeven en moeten we vanwege drukte in het luchtruim boven Noord-Italie nog eens 40 minuten extra wachten. Al met al een vertraging van 5 kwartier.
In Pisa aangekomen sprinten we richting auto verhuur gebouw, voor het transfer busje uit, maar helaas is het er al heel druk in het gebouw. Dat hebben we nog nooit meegemaakt, maar meestal vliegen we dan ook niet op zaterdag in de vakantieperiode.
Bij Maggiore staat niemand bij de balie, zelfs geen personeel maar je moet wel een nummertje (B16) nemen. Nog een noviteit. Wij denken dat we dan bij Budget/Avis geholpen worden want dat lijkt allemaal 1 balie.
B11 blijkt er niet te zijn en net als de inmiddels gearriveerde balie dame op B12 drukt en ik om me heen kijkend constateer dat de nummers voor ons al lang weg zijn komt er een Engels gezin met die kinderen en een hele stapel gele koffers aansprinten rechtstreeks naar de balie. Geen nummer, maar worden wel direct geholpen. Nou ja, direct, vervolgens gaan ze meer dan 30 minuten lopen emmeren dat ze een grotere auto moeten hebben, anders passen al die koffers en kinderen er niet in.
Goede les voor volgende keer, gewoon diep blond direct richting balie.
Als het gezin eindelijk vertrokken is zijn wij binnen een paar minuten klaar en dan in de Punto die we meekrijgen in plaats van de gehuurde Panda richting Montecchio.

Ondertussen is het half 10 als we aankomen bij de pizzeria in La Rosa en krijgen we te horen dat ze gaan sluiten. Gelukkig doet de aardige jongen bij Via Nova, de Pizzeria in Peccioli, minder moeilijk. Natuurlijk, we kunnen elke pizza uitzoeken die we willen. Lekker biertje en een glas wijn erbij, niente problema. De pizza's zijn prima en ik het zou wel eens kunnen dat we zojuist van stam pizzeria gewisseld zijn, nog dichter bij ook.
De rekening voor 2 pizza's, een grote salade, een kwart liter goede rode wijn en 0,4l bier is 26 euro. Een schijntje vergeleken met de bijna 10 euro die ik op 010 airport betaalde voor een klein biertje en een hooguit middelmatig glas witte wijn. Welkom in Peccioli.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten