donderdag 20 juli 2017

Ons condominio, che casino

Tsja, zoals bij elk bezoek aan Montecchio is het vandaag weer eens een moment voor de never ending story van ons condominio. We brengen dus maar weer eens een bezoek aan Fabrizio Donati van F&F immobiliare en Donati Piscine in San Rufino, een Frazione van Lari. Leuk klein plaatsje wel, maar daar komen we in dit geval niet voor.
We houden de zoveelste condominio meeting. Onze advocaat heeft al een agenda opgesteld en een "delega", een volmacht voor de Carroll's aan ons want zij kunnen er niet bij zijn.

Het "witte" huis rechts met de luiken is Palazzotto Montecchio, links ligt de oude borgo


In april had ik voorgesteld dat ik administrateur zou worden maar dat is me afgeraden door onze advocaat. In plaats daarvan gaan we aan "zelfbestuur" (autogestione) doen, want dan heb ik minder wettelijke verantwoordelijkheid en ben ik beter beschermd tegen claims op het condominium. Dat kan omdat we minder dan 8 appartementen hebben. Overigens is het eindresultaat hetzelfde, ik ga de bijdragen innen en de rekeningen betalen, met name water en elektriciteit en het onderhoud van het zwembad. Zodoende weet ik zeker dat we aangesloten blijven en dat het zwembad onderhouden kan blijven.
De vorige administrateur heeft er namelijk een puinhoop van gemaakt en de (juridische) afwikkeling daarvan was één van de punten van de bijeenkomst vandaag. Ondertussen ligt er een uitspraak van de rechter die haar uit haat functie heeft ontheven maar moet de financiële schade nog afgehandeld worden. Zo is er een rekening van de tuinman niet betaald en dat is nu met juridische kosten opgelopen tot 1600 euro. Er moet een opdracht getekend worden voor de advocaat (weer een andere dan de onze, zie hieronder) zodat hij net de gerechtelijke uitspraak de financiële afhandeling kan doen en er voor kan zorgen dat ook de rekening van het condominio weer gedeblokkeerd wordt. Daar zijn wel de handtekeningen van alle eigenaren voor nodig. Gelukkig kunnen wij direct tekenen en ook de familie Donati vormt geen probleem, maar de stukken moeten nog wel even heen en weer naar Ierland om ze compleet te krijgen.
In de tussentijd zitten we zonder rekening en dus zonder pecunia en dus zonder stroom...
De robot sluiten we nu zo lang maar op onze stroom aan met een paar verleng snoeren en de pomp op het appartement van Fabrizio.
We komen overeen dat ik for the time being maar een privé rekening op mijn naam open waarop we de bijdragen kunnen storten zodat we de Enel weet kunnen aansluiten. Het water staat nog op F&F immobiliare, die laten ze overschrijven zodra ik het rekening nummer heb. Morgen lopen we naar Peccioli om de rekening te openen. In de tussentijd zoekt Fedrico (Fabrizio's financiële man) uit hoeveel er nog aan achterstallige facturen open staat bij de Enel zodat we dat kunnen betalen en weer aangesloten kunnen worden.
Als wij in september weer in Toscane zijn kan dan alles afgehandeld worden.

Volgende punt is de muur van het zwembad die al jaren een twistpunt vormt. Gelukkig zijn nu alle vergunningen rond en we komen overeen dat er op 18 september gestart wordt met de sloop en herbouw. Daarna kunnen wij ook het dossier bij onze advocaat sluiten.
Al met al zijn we anderhalf uur bezig maar als we terug lopen naar de auto hebben we toch het gevoel dat we weer een stap verder gekomen zijn. Misschien wordt het ooit nog wel eens wat met het Palazzotto Montecchio Condominio.

In bocca al lupo.

Foto van de borgo Montecchio

Geen opmerkingen:

Een reactie posten