zaterdag 20 juni 2015

Twitterare


Na een wat onrustige nacht, overbuurman "Fidel" heeft er een jonge hond bij, staan we wat later op. Het is mooi weer, luiken en ramen open en heerlijk ontbijten met de procciuto salato en het heerlijke brood van Marco. In de tuin is het al te warm om in de zon te ontbijten.

We halen de parasol van de linnenkast in de slaapkamer en zetten vast de BBQ en andere zomer benodigdheden naar buiten. Nu zijn we echt helemaal klaar voor de zomervakantie. Hoewel, de opblaastompouche van vorig jaar had het al snel begeven, dus er moet een nieuw luchtbedje ingekocht worden om op te drijven in het zwembad. Op korte temijn is er dus een bezoek aan de CZ (Chinese Zooi) nodig.

Lekker ontspannen dagje in de tuin, beetje zwemmen om het nieuwe water te testen en een aperitivo. Wel met lange mouwen, want de zanzare (ja, je spreekt het zo uit zoals die krengen klinken, zzzannzzzzare), muggen dus, zijn er ook al weer vroeg bij. Heerlijke aardappeltjes uit de oven met knoflook en rozemarijn (uit eigen tuin) en "Gallini" (krielkipjes) volgepropt met knoflook, zwarte oliven, Rozemarijn en peperoncini. Normaal moeten die peperoncini (kleine, gedroogde pepertjes) stukken verse rode peper zijn, maar die haddn we niet en de peperoncini waren zo'n succes dat ik direct het recept heb aangepast.

Terwijl ik op mijn iPad zit te kijken naar de berichten over Peccioli zie ik ineens van alles voorbij komen. Over restaurant Audha (nieuw twitter account), over Pasticceria Ferretti (twitter bericht en een heel artikel op een blog) en zelfs een twitter bericht dat de Farmacia Fabietti op de #glutenfree road is. 
Mijn voorzichtige conclusie: de polivalente (het locale buurthuis) heeft dit weekend een multi media workshop aangeboden. Ben benieuwd waar de slager en de sigarettenwinkel komende week mee gaan komen. 
De dochter van Lori, onze kapster, zat al op instagram, dus die was al goed voorbereid ;-)

Tijd om maar een naar bed te gaan, want Paul (!) heeft voor morgen een wandeling van 21km uitgezocht. Van Vicopisano naar Calci en terug. Vast gevallen voor het idee van een lunch onderweg (meerdere restaurants in Calci) en de gelegenheid om bij Enosophia in Vicopisano wijn mee te nemen bij dat leuke mannetje. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten