donderdag 28 juni 2018

Chinese zooi en Italiaanse scartkabels


Vandaag staat een beetje in het teken van allerlei klusjes, beetje wassen, de administratie van de tentamens van Paul (ja, eindelijk helemaal klaar) en tijdens de Siësta tijd gaan we boodschappen doen in Capannoli want dan is het lekker rustig. We gaan ook nog even langs de CZ (gerund door Chinezen en bij ons dus beter bekend als de Chinese Zooi) want we hebben een nieuwe bezem nodig en wat wasmiddelen. Daarna gaan we naar Peccioli waar we nog even bij een klen winkeltje een nieuwe scart kabel kopen want Paul wil af en toe het WK volgen (ik had toch zo gehoopt dat we daar van verlost waren toen bleek dat Nederland zich niet geplaatst had) en met de huidige kabel is het beeld zo slecht dat je de bal niet eens van het veld kunt onderscheiden. 

Vervolgens gaan we een biertje en een Spritz doen bij La Terrazza, dan kan ik mooi even de laptop updaten en er iTunes op zetten zodat ik eindelijk de oude iPad kan activeren. Ik heb namelijk nog een Italiaanse SIM kaart waarop nog zeker 16 euro staat en waarmee je voor 2 euro per dag 500 Mb internet krijgt, alleen is dat zo’n micro SIM en die is te groot voor de iPad mini, daar past in het kader van de standaardisatie alleen een nano SIM in. Indien de oude iPad niet meer te reanimeren/activeren is moeten we dus wellicht de SIM kaart gaan omruilen en kijken of het bedrag overgezet kan worden. Hoewel ze best behulpzaam zijn bij de Vodafone in Pontedera is dat toch altijd weer een dingetje, want meestal gelden daar weer allerlei regels voor.

Voor 5,5 euro zitten we een anderhalf uur op een terras met prachtig uitzicht, consumeren een café, een Spritz en een biertje, downloaden we updates voor alle apparaten, voorzien we de laptop van iTunes en upload ik alle foto’s en teksten voor de blogs van de komende dagen. Value for Money.
Bij il Grano D’uva gaan we daarna nog even lekkere kaas inkopen. Begin van de week had hij ons al verteld dat er weer Bio geitenkaas binnen zou komen op donderdag en lekkere pittige kaas met kruiden en pepers. Helaas is de lekkere zachte kaas met druivenmost die hij voorgaande jaren had er niet meer. 

Op weg naar huis rijden we nog even langs de COOP voor een lekkere Bistecca. De slager vertelt dat hij verschillende soorten heeft, zowel van vrouwelijke als mannelijke beesten. Hij heeft ook biefstuk filet zonder bot maar als hij iets mag aanraden dan zou hij de biefstuk van stier met bot adviseren. Die is iets donkerder rood van kleur met een klein adertje vet en prima geschikt voor de BBQ omdat het vlees sappig blijft. Bovendien heeft dit vlees wat extra smaak.  Wie ben ik om het advies valn de slager in twijfel te trekken dus het wordt inderdaad een biefstuk van de stier. Hij snijdt een mooi exemplaar van ca 2 a 2,5 vinger dik aan en dan wordt de biefstuk met de slagersbijl vers afgehakt. Nog een flinke klap extra voor het bot. Aan elke kant ca. 3 minuten grillen en dan nog 2 minuten op zijn kant bij het bot. 


Bistecca van de BBQ: 
1 bistecca van ca 750 gram inclusief bot.
2 grote aardappelen in schil, schoongeboend en 5 minuten voorgekookt
Vlees bestrooien met grofgemalen zwarte peper uit de molen. Aardappelen in aluminium wikkelen met eventueel een beetje grof zeezout. BBQ roodgloeiend stoken, het is belangrijk dat het vuur goed heet is. Pakjes aardappelen tussen de kolen. Rooster erop. Bistecca 3 minuten aan elke kant grillen tot mooi bruin. Eventueel wat takjes rozemarijn erop. Zijkant met bot nog 1 minuut op de gril houden en daarna vlees in plakken snijden en bestrooien met een beetje grof zeezout of roze zout. Frisse (tomaten) salade erbij of eventueel gegrilde paprika.

Thuisgekomen is het weer tijd voor een lekkere duik in ons zwembad. Gelukkig heeft de robot de afgelopen dagen behoorlijk zijn best gedaan zodat alles er nu weer mooi bij ligt. Behalve dan die elektriciteitsdraden, want die steken gewoon nog steeds uit de muur.

Vasco Rossi zong het al: Domani, domani, chi lo sa...


1 opmerking: